Foto: Marie Bergmann

Skat undersøger nordjysk succesvirksomhed

Skat hiver nu virksomheden ETI i retten med et erstatningskrav på over 100 millioner.

For et år siden opkøbte den britiske våbengigant BAE den nordjyske IT-virksomhed ETI i for 1,2 milliarder kroner. Nu mener Skat, at ETI har snydt staten for over 100 millioner. Det skriver Børsen mandag.

Hele problematikken grunder i en avanceret selskabsstruktur, som firmaet har benyttet sig af. Ifølge Børsen har ETI haft selskaber i Danmark, Sverige og Jersey, som har fungeret som skattely. ETI skulle angiveligt have overført et trecifret millionbeløb til Jersey i form af rentebetalinger, uden at betale skat af dem.

Nu har Skat hevet ETI i retten med et krav om erstatning på 104,6 millioner. Inden Skat kan indkræve pengene, skal Skat dog først overbevise retten om, at skattestrukturen var ulovlig, samt at ejeren handlede ansvarspådragende, da skattestrukturen blev valgt.

ETI laver software, der bruges til dataovervågning. Softwaren bliver hovedsageligt brugt af politi, militær og efterretningstjenester. ETI har hovedkvarter i Nørresundby. Virksomhedens ejer nægter overfor Børsen, at der er sket noget kriminelt.