Foto: Per Frank Paulsen

SKAT undersøger nordjyske havne for social dumping

Onsdag satte SKAT fokus på social dumping, og her var det nordjyske fiskerivirksomheder og skibsværfter, der var under luppen.

Elleve virksomheder på havnene i Aalborg, Frederikshavn, Skagen og Thyborøn fik onsdag besøg af SKAT. Det skete som et led i en aktion, hvor Politiet og Arbejdstilsynet samarbejdede for at komme social dumping til livs.

Virksomhederne på de fire havne anvender i stor udstrækning udenlandsk arbejdskraft, og SKAT ville derfor undersøge, om disse medarbejdere har orden i papirerne.

- Det er første gang, vi kontrollerer nordjyske værfter og fiskerivirksomheder i relation til social dumping. Aktionen skal give os et billede af, om social dumping er et problem i brancherne. Vi fik mange oplysninger med hjem, som er værd at kigge nærmere på, fortæller funktionsleder i SKAT, Olaf Lagoni.

På onsdagens kontrol talte SKAT blandt andet med en gruppe østeuropæere, der udførte opgaver for en dansk virksomhed gennem deres egne enkeltmandsvirksomheder.

- De arbejdede sammen med ansatte i den danske virksomhed, boede i en ejendom ejet af den danske virksomhed og kørte i den danske virksomheds bil. Så her tyder meget på, at der egentlig er tale om et ansættelsesforhold, hvor virksomheden skal indberette løn eller betale arbejdsudlejeskat, siger Olaf Lagoni.