Foto: Erik Refner, Scanpix

Skattemillioner regner ned i dag: Se, hvordan det ser ud i din kommune

Nogle må vente, men de fleste får penge tilbage fra Skat i dag, tirsdag.

Har du husket at tjekke din konto i dag? Ellers skulle du tage at skynde dig at gøre det - for rigtig mange nordjyder venter der nemlig en yderst behagelig hilsen fra Skat. Og den slags kan man jo aldrig få for mange af.

I dag, tirsdag, er nemlig dagen, hvor 3,4 millioner skatteydere skal have de penge tilbage, de har betalt for meget i skat sidste år. Eller det vil sige - næsten alle. For Skat  gennemgår i øjeblikket stadig flere hundredetusinde sager for at regne efter. 

Det betyder, at nogle vil opleve først at få deres penge udbetalt til august, mens nogle får udbetalt mindre i restskat, end de først havde fået stillet i udsigt.

Men i gennemsnit får nordjyderne 4971 kroner tilbage i skat i dag, tirsdag. Dermed lægger Nordjylland sig en anelse under landsgennemsnittet, som lyder på 5063 kroner.

Ingen af de nordjyske kommuner er dog i nærheden af Rudersdal Kommune på Sjælland, som tegner sig for det højeste gennemsnit i landet. Her får borgerne 8740 kroner tilbage i skat, mens bornholmerne er dem, der har haft bedst styr på skatten sidste år og dermed kun skal have 4067 kroner tilbage.

I Nordjylland er det borgerne i Rebild Kommune, der kan se frem til den største tilbagebetaling. Den lyder på 5629 kroner per borger. I Mariagerfjord Kommune derimod må man "nøjes" med godt 1000 kroner mindre. Her får borgerne i gennemsnit 4490 kroner tilbage.

I tabellen nedenfor kan du se, hvordan gennemsnittet ser ud for alle de nordjyske kommuner.

Gennemsnitlig tilbagebetaling pr. kommune

Mariagerfjord   4490 kroner
Rebild   5629 kroner
Vesthimmerland   5060 kroner
Morsø   5003 kroner
Thisted   4917 kroner
Aalborg   4737 kroner
Jammerbugt   4933 kroner
Brønderslev   5093 kroner
Frederikshavn   4856 kroner
Hjørring   4868 kroner
Læsø   5094 kroner