LIGE NU:

Skatteminister freder ikke SIFA TV-bingo

Der var ingen løfter om redning af SIFA TV-bingo, da skatteministeren skulle svare for sig i et samråd.

Efter 35 år med SIFA TV-bingo, kan det være slut, når nytårsklokkerne er færdige med at ringe. Hvis en ny lov om regulering af spillemarkedet vedtages, skal SIFA TV-bingo nemlig betale endnu højere afgifter til staten, og det betyder, at der ikke længere vil være et overskud at dele ud til de 212 idrætsforeninger og i alt 60.000 medlemmer, der i dag får glæde af overskuddet.

Men der er mange, der ikke vil være med til at lægge SIFA TV-bingo i graven, heriblandt de nordjyske Venstre-politikere Anne Honoré Østergaard og Torsten Schack Pedersen, som torsdag have kaldt skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd for at få svar på, hvad han vil gøre for at sikre, at SIFA TV-bingo ikke lukker som følge af afgiftsforhøjelser.

- Generelt er vi jo imod afgiftsstigninger, men det virker til, at regeringen vil have dem. Men så må der kunne findes en løsning for SIFA, siger Anne Honoré Østergaard.

Det var dog ikke mange løsninger, der blev serveret på det 30 minutter lange samråd i skatteudvalget. Så dermed er der fortsat ingen afklaring for SIFA TV-bingo.

- Jeg er skuffet over ministeren. Vi gav ham rigtig mange muligheder for at svare, men han kom ikke rigtig med noget konkret, siger Anne Honoré Østergaard.

Skatteministeren udtrykte forståelse for SIFAs situation og han forklarede på samrådet, at man fra regeringens side er i dialog med SIFA TV-bingo og har foreslået en række løsningsforslag, som skal sikre muligheden for fortsat at sende tv-bingo 365 om året og uddele overskud til foreningslivet.

Men de løsningsforslag, som ligger på bordet, er tilsyneladende ikke specielt gangbare, lød det fra flere af samrådsdeltagerne, som har været i kontakt med SIFA.

Blandt andet er det foreslået at SIFA kan få lov at hæve det beløb, den enkelte spiller dagligt må bruge, eller alternativt hæve prisen på pladerne kraftigt. Men dels er SIFA ikke i nærheden af at ramme loftet for det daglige beløb, der må spilles for, og dels vil en stigning af prisen på plader udelukke mange fra at deltage.

- Og så er det også absurd, at man foreslår, at man skal have folk til at spille mere og for flere penge, når vi netop taler om et lovforskal, der er sat i verden for at bekæmpe ludomani. Det, ministeren er kommet med, synes jeg er en ikke-løsning, siger Anne Honoré Østergaard.

Da hun ikke synes, hun har fået sine spørgsmål besvaret tilstrækkeligt, vil hun nu stille en række skriftlige spørgsmål til skatteminister Morten Bødskov.

Lovforslaget behandles i Folketinget 18. og 21. december.

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Lene Hedemann Tjell

play Håndsrækning til udsatte: Millioner på vej til væresteder

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Til forsiden

Til forsiden