Skibsbygger klemt af brand

Udviklingen af en hel ny bådtype blev sat i stå, da Bachs Bådværft i Hvalpsund natten til tirsdag brændte. Ingen ved nemlig om støbeformen til skroget er kaput.

Lars From fra Ringkøbing kigger fortvivlet på den støbeform på Bachs bådværft, der skal være fundamentet i produktionen af en hel ny bådtype. Flere måneders arbejde kan være spildt.

- Det er frygteligt. Jeg kan se støbeformen, men jeg kan ikke se om den duer og jeg må ikke undersøge den af sikkerhedshensyn, siger Lars From, Ejer, Evosion, Ringkøbing

På Aars Yacht arbejder Lars From på det eneste skrog af den nye bådtype, der er hidtil er støbt. Han var hjemme i Ringøbing i går, da ejeren af Aars Yacht ringede og fortalte om branden.

- Jeg måtte sætte mig ned, ellers var jeg drattet sammen. Det tog lige lidt tid, inden jeg fattede, at det kunne have katastrofale følger for mit livsværk, siger Lars From

Indtil politi og forsikringselskaber er færdige med deres undersøgelser af brandtomten må Lars From gå i uvished. Han har dog fået lov til at bringe det støbte dæk i ly for vind og vejr.

- Jeg har fået lov til at sætte det støbte dæk, som brandfolkene nåede at gøre udenfor, i læ. Men jeg må ikke undersøge den og se om den er hærdet ordentligt og kan bruges, siger Lars From.