LIGE NU:

Skidt Le Mans test for Tom Kristensen

Tom Kristensen jagter om 14 dage sin 8. sejr på Le Mans. Målt ud fra weekedens pretest på banen, så er der lang vej til en historisk triumf nordjyden.

Audien med Capello/McNish/Kristensen var hele 14,7 sekunder langsommere end den hurtigste bil, og Audi-teamet med Kristensen måtte nøjes med den 10. bedste tid.

Peugeot gav alle baghjul på Le Mans. Med en tid på 3:22,222 minutter for den 13,6 kilometer lange bane slog franskmanden Sarrazin sidste års bedste kvalifikationstid med fire sekunder.

Den fantomtid ryster dog ikke danske Tom Kristensen, der med syv sejre er historiens mest succesrige Le Mans-kører.

- Med dagens tider har Peugeot taget den absolutte favoritrolle på sig. Vores R10 kører i sit tredje og sidste modelår, og det er svært at vride mere ud af den gamle konstruktion. Vi vidste på forhånd, at de lukkede Peugeot-biler på grund af en bedre aerodynamik og vægtbalance ville være hurtigere i testen end vores åbne Audi'er, og det samme vil ske under kvalifikationen om et par uger. Vi har brugt dagens test på at køre forskellige programmer igennem for vores tre biler i teamet, så vi kan optimere alt, der overhovedet optimeres kan på R10'eren, siger Tom Kristensen.

Audien med Tom Kristensen nåede aldrig ud på banen med tørvejrsdæk på mellem de mange regnbyger i Frankrig.

- Til gengæld var vi hurtigst i formiddagens regn, ligesom vi var bedre end Peugeoet'erne sidst på dagen, da det også regnede. Jeg kan derfor kun slå fast, at vi tror på vores chancer, men det er en uhyggelig modstander, vi har fået i år, siger nordjyden.