Skift skole eller betal selv dit buskort

Syv skoleelever fra Gedsted i Himmerland har pludselig mistet retten til gratis skolebus. De er nemlig kommet i klemme i kommunalreformen.

<b>Vil ikke skifte skole</b>
Skift skole eller betal selv dit buskort. Den besked har de syv elever fra Gedsted nær Aalestrup netop fået.

- Jeg vil ikke skifte skole. For nu har jeg lige vænnet mig til nye kammerater og lærere. Og så vil det være svært at begynde forfra, siger Betzy Kirkegaard.

<b>Ingen lokal overbygning</b>
Betzy og de andre har netop afsluttet 8. klasse på Skals Skole i Viborg Kommune, fordi der ikke er overbygning på skolen i Gedsted. Men efter sommerferien vil Vesthimmerlands Kommune ikke længere betale deres buskort.

- Vi er utilfredse med, at vi ikke har fået orientering fra kommunen om den ekstra udgift, vi bliver pålagt, siger Betzys far, Michael Kirkegaard.

<b>Besked på håndskrevet post-it-seddel</b>
Eneste - og lidt specielle - besked kommer fra elevernes klasselærer

- Jeg fik bare den her gule post-it seddel med en nummer til Viborg Kommune. Her sagde de, at det nu var Vesthimmerlands Kommune, vi skulle snakke med, siger Susanne Aagaard, mor til Sofie.

<b>Buskort til 400 kr. om måneden</b>
Forældrene har ringet til Vesthimmerlands Kommune. Herfra er beskeden, at eleverne kan skifte til Farsø Skole, hvis de ikke vil betale de omkring 400 kr. om måneden.

- Vi har haft et frit valg på en offentlig skole og så kan man ikke lave det om midt i det hele, når de skal til eksamen til næste år, siger Michael Kirkegaard.

<b>Ferieramt kommune afviser</b>
Kommunen er ferieramt og kan ikke svare på alt i sagen. Men ordførende direktør Mogens Kristensen siger:

- Forældrene vidste godt, at Skals Skole ikke ville være en del af vores tilbud efter kommunalreformen. Og burde derfor have fået at vide, at vi kun ville betale transporten i ét år.

Men forældrene afviser at have fået noget at vide, da de for snart halvandet år siden valgte overbygningsskole.

- Vi har intet vist om den ordning. For så havde vi nok valgt på en anden måde, siger Michael Kirkegaard.

Forsiden lige nu