Skød sig til sejr i Nordkraft

02:26

Lars Ørum Pedersen var sikker med riflen og sikrede sig sejren ved lørdagens landskamp. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

De Danske Skytteforeninger fejrede i weekenden deres 150 års jubilæum. Det blev markeret ved at de danske landholdsskytter tog imod arvefjenderne fra Sverige til et nordisk opgør i Nordkraft.

Nordjyden Lars Ørum Pedersen repræsenterer det danske landshold for riffelskytter i disciplinen Faldmål. Lørdag skulle Lars forsvare de rød-hvide farver mod rivalerne fra Sverige.

- Nu må vi sige ligesom håndboldherrerne - jeg tager en kamp af gangen, men der er da håb for, at jeg går hele vejen.

I anledning af De Danske Skytteforeningers 150 års jubilæum havde foreningen inviteret svenske og finske skytter til kamp i Nordkraft. Konkurrencen var i fokus, men der blev også sigtet imod, at gøre skydesporten mere synlig.

- Vi vil meget meget gerne have skydning ud i det offentlige rum. Altså ud et sted hvor der kommer andre. Normalt så er vi jo gemt væk nede i kældre, siger bestyrelsesmedlem, Torben Klit Andersen til TV2/Nord.

Lars Ørum Pedersen stillede op i disciplinen kaldet faldmål. Det går i alt sin enkelhed ud på, at skytterne skal skyde deres hagl i hul. Rammer de hullet - ryger en hvid klap op . Der skal i alt skydes 30 skud - den der rammer flest gange vinder.

Allerede efter indledende runde var Lars Ørum Pedersen overlegen - Her ramte han 30 ud af 30 mulige. Han endte også som den endelige vinder af landskampen - og De Danske Skytteforeninger var fuldt ud tilfredse med weekendens arrangement.

Forsiden lige nu