LIGE NU:

Skole sendte balloner til vejrs. Efter fire dage blev en af dem fundet i...

Fredag sendte Skolecenter Jetsmark knap 700 balloner med positive budskaber til vejrs. Tirsdag fik de en hilsen fra udlandet. En af deres balloner var blevet fundet.

Første fredag i marts er national trivselsdag og på Skolecenter Jetsmark, der har afdelinger i Kaas og Pandrup brugte man dagen på at sprede positive budskaber.

- Børnene lærte at de relationer vi har til andre mennesker, er vi selv med til at skabe og hvis man smiler til verden, smiler verden også til dig, fortæller skoleleder Lars Pilgaard.

Og så sendte børnene ellers smil ud i verden.

- Alle knap 700 børn skrev korte, men gode og positive budskaber ned og puttede dem ind i hver deres ballon, som vi så præcis klokken 13 sendte til himmels, fortæller skolelederen der havde sørget for at alle formaliteter var i orden og havde fået tilladelse af luftfartsmyndighederne til at sende de mange balloner op.

Fire dage senere - tirsdag i denne uge - fik Skolecenter Jetsmark så et smil tilbage fra verden.

På skolens Facebook-side skrev Markus Rahbek Schmidt:

"Hej med jer, Skolecenter Jetsmark! Vi er to naturentusiaster som har fundet en af jeres balloner med beskeden "Hej med dig". Vi fandt den i udkanten af en skov, som ligger i Bjuv, i Skåne, i Sverige. Vi blev yderst forbavsede over at se hvor langt den har rejst, og vi takker for jeres lykønskninger. Vi håber at I får en masse respons tilbage fra jeres meddelelses-balloner."

Ballonen havde på de fire dages rejse tilbagelagt 237 kilometer i fugleflugt og fundet i Sverige får skoleleder Lars Pilgaard til at håbe at flere sender en hilsen tilbage.

Ovenfor kan du se en kort video fra da de mange balloner blev sendt til himmels.