LIGE NU:

Skoleleder: - Alle skal have den rette hjælp

Alle kom sikkert i land efter en episode nord for Øster Hurup, hvor 24 elever, to lærere og tre instruktører var ved at drive til havs i fralandsvinden.


Situationen var farlig, men den endte godt, og nu handler det især om en ting, lyder det fra skoleleder på Skipper Clement Skolen, hvor eleverne var fra, Peter Würtz.

quote Eleverne var bange og utrygge, men jeg har hørt fra lærerne, og de, der har været til stede hele tiden, at der er kommet ro på.

Peter Würtz, skoleleder, Skipper Clement Skole.

Skolelederen, der i dag havde en skoleklasse i havsnød i forbindelse med undervisning i paddle board, mener, at skolen er klar med den rette krisehjælp til alle parter.

- Vi er klar med hjælp til eleverne. Første trin er samtaler med lærerne, der var med, og så har vi haft kontakt med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, hvor vi har en hotline klar, hvis det viser sig, at der skal professionel hjælp til, siger Peter Würtz.

Det var en situation, hvor vinden ifølge instruktørerne vendte, og elever og lærere strøg derfor væk fra kysten, og kunne ikke kæmpe sig ind til land igen med håndkraft.

- Eleverne var bange og utrygge, men jeg har hørt fra lærerne, og de, der har været til stede hele tiden, at der er kommet ro på, og oplevelserne er blevet talt igennem. Og instruktørerne har også haft mulighed for at tale tingene igennem med eleverne, siger Peter Würtz.

Skolelederen fortæller, at der er taget en beslutning om at fortsætte lejrskolen. Den beslutning er taget i samråd med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.

-Det har tidligere vist sig at være den rette beslutning under lignende omstændigheder, så det lytter vi til, når PPR råder til det, siger Peter Würtz.

- Vi er klart opmærksomme på, at det kan blive nødvendigt med en debriefing, når oplevelsen er kommet på afstand, slutter Peter Würtz.

Nordjyllands Politi udtaler, at der ikke er nogen tilskadekomne, og at eleverne nu er tilbage på Dokkedal Lejrskole. 

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

Til forsiden

Til forsiden