Skoleleder siger op

Skoleinspektør Peter Mønster fra Østermarkskolen i Aars siger op. Efter 10 år på posten er han blevet træt af bureaukrati og detailstyring fra staten.

Papirdyngerne hober sig på på Peter Mønsters skrivebord. Love og paragraffer regner ned over folkeskolen

- Jeg bruger 85 procent af min tid på administration. Det gider jeg ikke, for det forhindrer mig at udøve det hverv jeg. Det går nemlig ud på at udvikle børnenes faglige og sociale færdigheder. Det kan jeg ikke bag bag et skrivebord, siger Peter Mønster til TV2/NORD.

Detailindberetninger til staten om specialundervisning, kvalitetsrapport og administration af læretid og lærelønninger.

- Det er bare blevet for meget. Det er kedeligt og unødvendigt, og så går det udover det jeg egentlig er sat til, nemlig at lede skolen, siger skoleinspektør Peter Mønster.

Skolebestyrelsen, kommunens skoleudvalgsformand og lærernes tillidsrepræsentant Elin Mathiasen beklager alle Peter Mønsters beslutning, men har forståelse for den.

- Det er i orden med lovgivning, men i øjeblikket kommer der mange, de kommer for stærkt - og så ændrer de dem igen, for med den hast er alle tingene heller ikke helt gennemtænkt, siger Elin Mathiasen og henviser blandt andet til elevplan og nationale tests.

- I øjeblikket sætter man en masse skibe i søen uden at vide om de kan flyde. Det gør man så flere gange, i stedet for at se om nogle af dem man har i gang overhovedet kan holde sig oven vande, siger Peter Mønster på vej ud af døren til et nyt liv udenfor folkeskolen.