Skolepsykologerne skiftes ofte ud

De nordjyske skolepsykologer kvitter jobbet på grund af for meget arbejde og lav løn. Det går ud over eleverne, som ikke får den rigtige og hurtige hjælp. Det viser en undersøgelse, P4 Nordjylland har lavet.

For stor udskiftning
To ud af tre nordjyske folkeskoler mener, udskiftningen blandt skolepsykologerne er stor.
En af disse skoler er Ellidshøj Skole syd for Aalborg. Her mener viceskoleleder, Bjørn Klitgaard Christensen, udskiftningen i sidste ende kan få konsekvenser for eleverne.

- Det er ikke optimalt i forhold til barnet, siger han.
På fem år har skolen har fem forskellige skolespykologer tilknyttet.

Stort arbejdspres
Afdelingschef for skolepsykologerne i Aalborg Kommune, Birthe Lundsgaard, fortæller, at blandt andet det store arbejdspres er skyld i, at mange skolepsykologer stopper efter kun kort tid.

- Det er hårdt arbejde at starte nye sager, og det er hårdt arbejde at skulle sætte sig ind i, hvordan den tidligere skolepsykolog har håndteret sagen, siger hun.
Og det påvirker hverdagen på skolerne, fortæller viceskoleleder Bjørn Klitgaard Christensen.

- Når vi har beskrevet et problem omkring et barn, og vi forventer faglig støtte fra psykologerne, og hjælpen så ikke kommer - så har det selvfølgelig den konsekvens, at børnene ikke får den optimale undervisning, siger han.

Forældrene er frustrerede
Den store udskiftning frustrerer også forældrene i deres hverdag.
Det fortæller Benedikte Ask Skotte, der er formand for forældreorganisationen Skole og Samfund.

- Vi hører om forældre, som føler udskiftningen tæt inde på kroppen og føler, at den tætte kontakt, som man gerne skulle have med en psykolog, at den brydes, hver gang der kommer en ny, siger hun.

117 skoler svaret
I undersøgelsen har P4 Nordjylland spurgt de 218 folkeskoler i Region Nordjylland, om de oplever stor udskiftning blandt psykologerne. 117 af skolerne har svaret.


Seneste nyt

fra Nordjylland