Foto: TV2/Nord

Skolerne får IT for millioner

De nordjyske folkeskoler har udsigt til masser af ny IT. Samtlige kommuner vil bruge mange millioner i de kommende år.

Selv om det er sparetid i de nordjyske kommuner, så bruger de millioner af kroner på at indføre IT i den nordjyske folkeskole. Det oplyser DR Nordjylland.

Både Folketinget og Kommunerens Landsforening har gjort den digitale folkeskole til et satsningsområde, og det tvinger kommunerne til at finde midlerne.

I eksempelvis Vesthimmerland er pengene til det ny indsats-område fundet ved at lukke tre skoler.

- Det gav det provenu, der fik et enigt byråd til at prioritere IT-satsningen, siger skoleudvalgs-formand Henrik Dalgaard (Kons.).

I Hjørring er satsningen også financieret takket være den ny skolereform, og i år er der afsat 20 millioner kroner over to år til at gøre skolerne digitale.

- Det lyder voldsomt, men det skal jo holdes op mod at vi har 7000 folkeskoleelever, siger udvalgsformand Viggo Bilde (UP).

Samme fokus møder vi i alle andre nordjyske kommuner, hvor trådløst netværk og indkøb af computere prioriteres højt i budgetterne.

Frederikshavn Kommune har afsat godt 25 millioner kroner over fire år, og kommunens skoler har ialt sat gang i 50 pædagogiske skole-projekter.

Både Brønderslev, Jammerbugt og Rebild Kommuner arbejder med en IT-strategi, hvor første mål er trådløst internet på alle skoler.

I Mariagerfjord er man et par klik længere i satsningen. Her har alle skoler erfaring med IT-undervisning og der er interaktive tavler i stort set alle klasselokaler.

I Nordjyllands største kommune, Aalborg, er det besluttet at bruge 16 millioner kroner årligt på IT i de næste 7-8 år. Og som alle andre steder lyder den politiske begrundelse:

- Børnene skal have mulighed for at lære på en bedre måde og på en forskellig måde. Det er det vigtigste, siger Aalborgs skolerådmand Anne-Dorte Krog.