LIGE NU:

Skotte får folkemusikpris

Manden bag landets uofficielle nationalsang "Caledonia" hyldes på Skagen Festival, hvor han er en kær gæst efter mange besøg.

Det bliver den skotske singer/songwriter Dougie MacLean, der bliver dette års modtager af Den Danske Folkemusikpris, som hvert år siden 1995 er blevet uddelt på Skagen Festival. Det fortæller festivalen i en pressemeddelelse.

Dougie MacLean havde sin første optræden i Skagen helt tilbage i 1982, og siden er han dukket op på festivalen med jævne mellemrum - og altid for at møde et begejstret publikum, som sætter pris på skottens kunst. Både de stilfærdige og smukke sange og de mere muntre af slagsen.

Dougie MacLean er bedst kendt for sangen "Caledonia"- titelnummeret fra hans første album, der udkom i 1979. Sangen bliver nærmest betragtet som Skotlands uofficielle nationalsang.

Gennem årene har den skotske kunstner modtaget mange priser for sin kunst, og ved årsskiftet 2010-2011 fik han den fornemme hæder OBE - Order of the British Empire. Dougie MacLean får prisen overrakt, når han går på scenen i Badmintonhallen søndag den 3. juli ved dette års festival i Skagen.