LIGE NU:

Skovrider advarer mod skovture efter storm

Søndagens storm får Naturstyrelsen til at advare mod nedfaldende grene i de skove, der har været berørt.

Der er alt mulig grund til at se sig ekstra grundigt for, hvis man færdes i de stormramte skove. Sådan lyder det fra Naturstyrelsen efter weekendens stormvejr.

Vinden har brækket mange store grene, der lige nu ligger og balancerer oppe i trækronerne. I de kommende dage vil en stor del af dem brage ned.

- Derfor er der alt mulig grund til at være ekstra opmærksom i den kommende tid, siger skovrider Ole Livbjerg Klitgaard, Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen vil i de kommende dage rydde træer, der spærrer skovvejene, og fjerne grene og træer, der indebærer en åbenlys risiko for skovens publikum.

Der er væltet flest træer i Thy og Nordsjælland, men ingen steder i statens skove har vinden lagt træerne ned i store sammenhængende områder, viser de første opgørelser.

Der bliver formentlig ikke tale om et stort økonomisk tab, fordi alt tyder på, at stormen har nøjedes med at lægge enkelte træer ned og slå små huller i skoven, vurderer skovrider Ole Livbjerg Klitgaard.

Det vil ofte ikke kunne betale sig at sælge de væltede træer, fordi de ligger så spredt. Derfor får træerne mange steder lov at ligge på skovbunden og rådne - til glæde for insekter og fugle.

/ritzau/