Hverken AaB's træner, Kent Nielsen, eller Nicklas Helenius var tilfredse med holdets præstation efter 0-2 nederlaget til Esbjerg. Foto: TV2/Nord

Skuffet AaB-træner: Kreativiteten manglede

AaB havde ikke kreativitet og fantasi til at åbne et defensivt Esbjerg-hold i mandagens superligakamp.

AaB's træner Kent Nielsen erkender, at hans ellers så succesfulde hold langt fra levede op til præstationerne fra tidligere på sæsonen, da

nordjyderne mandag aften tabte 0-2 på hjemmebane til bundholdet Esbjerg.

Aalborgenserne fandt aldrig løsningen på at åbne et meget defensivt Esbjerg-mandskab, mener Nielsen.

- Vi forsøgte, men vi havde ikke overskuddet og kreativiteten til at få lukket dem op. Det er et på vejen, men det må vi lære af, siger Kent Nielsen til TV2 Sport.

- Esbjerg havde læst os godt, og så udnyttede de de to omstillingsmuligheder, de fik i anden halvleg.

Dermed stoppede AaB's imponerende stime på fem overbevisende sejre på stribe i en kamp, hvor aalborgenserne mere lignede de bundkandidater, som nogle havde tippet dem til inden sæsonen.

- Der er sikkert mange, der siger "hvad sagde vi". Det var en chancefattig kamp, men Esbjerg var effektive. Vi havde sikkert lige så mange chancer, som de havde på en dag, hvor spillet ikke nåede de store højder, lyder det fra Kent Nielsen.

Også AaB's angrebsprofil Nicklas Helenius indrømmer, at det var småt med fantasien i den nordjyske offensiv.

- Vi var ikke effektive. Det har vi været i de sidste kampe. Det var Esbjerg, og de skal have stor cadeau for deres hårde arbejde. Vi manglede variation i spillet, det blev meget det samme og det samme, siger Nicklas Helenius til TV 2 Sport.

/ritzau/