Foto: TV2/Nord

Skydning på lige fod med andet idræt?

Der er lagt op til en historisk fusion mellem DGI Nordjylland og DDS Nordjylland (De Danske Skytter) når forslaget kommer til afstemning på DGI Nordjyllands årsmøde den 19 marts i Nordkraft Aalborg.

Skytterne har allerede sagt ja tak til en fusion på deres repræsentantskabsmøde den 13. marts og med et ja på tirsdag, er der kun et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i DDS tilbage, før fusionen kan træde i kraft med omgående virkning.

Der har været arbejdet længe på at finde den model som skal tegne fremtiden for DGI Nordjylland, hvor skydning bliver en idræt på lige fod med de andre aktiviteter som er på programmet.

- Der er ingen tvivl om at en fusion vil være til gavn for skydningen i Nordjylland, fortæller Peter Bendsen som er formand for DDS Nordjylland.

Også DGI Nordjyllands formand Palle Fogh ser frem til et nyt samarbejde.

- Vi har efterhånden været igennem en del fusioner for at blive til DGI Nordjylland, og det viser sig hver gang at der opstår noget nyt og spændende. Vi har arbejdet stenhårdt på at finde en konstruktion, så vi bliver godt rustet til at imødekomme foreningernes ønsker og behov på en måde, hvor vi bliver sparringspartner til udvikling af foreningslivet, siger han.