LIGE NU:

Slagteriansatte svigter 1. maj

I fagbevægelsen er der meget lidt begejstring for, at ansatte på Tulip holder arbejdernes internationale kampdag den 2. maj - for at få en længere weekend.

Arbejdernes internationale kampdag den 1. maj er slut for i år. Dog ikke for de ansatte på Tulip i Svenstrup ved Aalborg. Her har halvdelen af 315 ansatte valgt at "fejre" kampdagen torsdag den 2. maj. Dog ikke for at holde politiske kamptaler men for at kunne holde forlænget weekend fra kl 12 torsdag op til Bededagsferien.

Den udvikling er LO's næstformand Tine Aurvig-Huggenberger ikke begejstret for.

- Der er ikke i orden. Det er en historisk dag, som betyder enormt meget, hvor folk mødes med vennerne eller går til 1. maj arrangementer. Dagen er også vigtig på grund af den offentlige og mediemæssige opmærksomhed, der er omkring den, og om hvad den står for, siger hun til Ritzau.

At det er slagteriansatte, der traditionelt har hørt til de aktive i fagbevægelsen, der har valgt at bytte fagbevægelsens store historiske kampdag ud med en forlænget tur i sommerhuset en helt anden dag, kommer også bag på LO's næstformand.

- Måske er der nogle, der tager alle de resultater, som er opnået, og som 1. maj også er en fejring af for givet efterhånden. Men det er vigtigt at huske på, at arbejdsgiverne aldrig har givet lønmodtagerne noget for deres blå øjnes skyld, og at der fortsat er meget at kæmpe for, siger hun.

De ansatte på Tulip hører under fagforeningen NNF, og er afdelingsformand Svend E. Andersen da heller ikke begejstret.

- Politisk har jeg en anden holdning, men jeg må også se i øjnene, at medlemmerne måske ser anderledes på 1. maj, end jeg og organisationen gør, siger han til DR Nordjylland.

Fagforeningen kan imidlertid ikke stille noget op overfor medarbejdernes ønske, da deres overenskomst åbner mulighed for, at halve eller hele fridage kan byttes til andre dage. /ritzau/