Slagteriarbejdere søger hjælp ved MF'er

Den annoncerede lukning af fjerkræslagteriet i Skovsgaard har betydet flere opklad fra medarbejdere til folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen.

Op mod 125 medarbejdere står til at miste jobbet når HKScan Denmark A/S lukker fjerkræslagteriet i Skovsgaard ved Brovst ved udgangen af marts.

Den besked har fået Ane Halsboe-Jørgensens (S) telefon til at gløde. På de få timer, nyheden har været kendt, har hun været i kontakt med flere af de ansatte på slagteriet, som alle søger hendes hjælp.

Det gør de, forbi folketingsmedlemmet, der selv er fra lokalområdet, på meget kort tid fik stablet et udryknings-hold på benene, da slagteriet Tican annoncerede at afdelingen i Fjerritslev måtte lade livet.

- De ringer og siger, at de rigtig godt kunne tænke sig nogle af de samme muligheder for at komme videre i job, og når de siger det, vil jeg da forhøre mig, om man kan gøre noget, siger Ane Halsboe-Jørgensen, der begræder de mistede arbejdspladser.

- Vi i Jammerbugt Kommune er sårbare, for de her gamle og store virksomheder beskæftiger mange af vores ufaglærte borgere. Det er allesammen dygtige folk, men de har måske ikke papir på det, og så kan det nemt tage noget længere tid at komme videre i et nyt job, siger folketingsmedlemmet.

Holdet, der rykkede til Fjerritslev kort efter at Tican annoncerede at 157 ansatte ville miste deres arbejdsplads i starten af november sidste år har indtil videre gjort deres arbejde godt.

-På Tican ser det fint ud, i forhold til hvad vi havde frygtet, men jeg tror der er en anden udfordring i Skovsgaard, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

- Der er rigtig mange ansatte med anden etnisk baggrund, som har klaret sig rigtig godt på Rose Poultry, men som måske vil have svært ved at komme i andet arbejde eller i uddannelse på grund af sprogbarrierer, siger folketingsmedlemmet, som har aftalt et møde med de ansatte, når det første forhandlingsmøde med ledelsen er overstået.


Seneste nyt

fra Nordjylland