LIGE NU:

Slagterilukning rammer underleverandører hårdt

Formanden for Fjerritslev Handelsstandsforening skønner, at slagterilukningen kan koste op til 100 medarbejdere hos Ticans underleverandører jobbet.

Det rammer Fjerritslev hårdt, at Tican lukker sit slagteri i byen. 160 medarbejdere på slagteriet står til at miste deres arbejde, og lukningen kan også koste job hos Ticans underleverandører.

- Vi har halvanden elektriker, der vedligeholder hele elinstallationen, til at gå fast ovre på Tican. Så vi skal da ud og have fundet noget andet arbejde til de halvanden mand, siger Bøgild Thorhauge, indehaver af Klim-Fjerritslev Elforretning.

- For byen er det selvfølgelig en katastrofe, at en af vores helt store arbejdspladser desværre ser ud til at lukke ned, siger Martin Eigenbroth, formand for Fjerritslev Handelsstandsforening.

Martin Eigenbroth skønner, at op til 100 medarbejdere hos Ticans underleverandører kan miste jobbet som følge af slagterilukningen.

- Dels er der noget følgeindustri og leverandører til Tican, som kommer i problemer eller i hvert fald mister en god kunde, og selvfølgelig vil handelslivet i Fjerritslev også blive påvirket af det, siger Martin Eigenbroth.

En stor del af medarbejderne på Tican bor i lokalområdet. Mange af slagteriets underleverandører er også fra Fjerritslev, hvor man i de seneste år har sagt farvel til andre store industrivirksomheder.

- Nu er det primært industrielektrikere, der går derovre, og der er jo ikke ret meget industri tilbage her i lokalsamfundet, så vi skal da lidt længere ud i periferien for at finde noget arbejde til dem, siger Bøgild Thorhauge.