Foto: TV2/Nord

Slipper for erstatningssag

To underdirektører fra ebh bank, Finn Jensen og Flemming Sørensen, slipper for den erstatningssag til 700 millioner kroner, som statsselskabet Finansiel Stabilitet har anlagt mod nøglepersoner fra den krakkede bank, skriver NORDJYSKE.

Det har Højesteret bestemt. Det er en formulering i de fratrædelsesaftaler, som Finn Jensen og Flemming Sørensen i november 2008 indgik med ebh bank, som ifølge NORDJYSKE redder dem fra erstatningssagen.

I aftalerne henvises fremtidige konflikter mellem de to underdirektører og ebh bank til at blive afgjort ved voldgift.

Efter Højesterets opfattelse betyder det, at Finn Jensen og Flemming Sørensen ikke kan indstævnes i Finansiel Stabilitets erstatningssag. Hvis Finansiel Stabilitet vil have erstatning, så skal selskabet i stedet anlægge en voldgiftssag. Men en voldgiftssag har så lange udsigter, at Højesterets afgørelse ifølge NORDJYSKE i realiteten betyder, at Finn Jensen og Flemming Sørensen slipper for fremtidige erstatningskrav.

I 2009 konkluderede en advokatundersøgelse af forholdene i ebh bank, at "Finn Jensen, for så vidt angår bankens udlån og garantier, kan kritiseres i samme omfang som Finn Strier Poulsen (ebh banks koncernchef, red.)".

- Jeg tror, at Finn Jensen er født under en heldig stjerne, siger Jørn Astrup Hansen, der fra 2008 til 2010 var indsat af staten som bestyrelsesformand i afviklingsbanken EBH Bank til NORDJYSKE.

- Højesterets afgørelse er selvfølgelig en stor lettelse for min klient, konstaterer Finn Jensens advokat, Jens Saabo.

Mens Flemming Sørensen med Højesterets afgørelse slipper for ethvert retsligt efterspil efter ebh banks konkurs, så er Finn Jensen indtil videre mindre heldig.

NORDJYSKE har nemlig tidligere erfaret, at Finn Jensen er sigtet i forbindelse med Bagmandspolitiets efterforskning af sager om kursmanipulation med tilknytning til ebh bank og Ebh-fonden.