Foto: Morten Dueholm / Scanpix

Slut med døgnåbent apotek i Aalborg

Lægemiddelstyrelsen skal spare 17 millioner kroner og begrænser derfor de døgnåbne apotekers åbningstid. Det går udover Budolfi Apotek i Aalborg, der nu lukker til midnat.

Per 1. januar 2018 kan man ikke længere løbe ned i Budolfis Apotek i Aalborg om natten og hente medicin, hvis man pludselig skulle blive syg.

Lægemiddelstyrelsen blev i 2015 påbudt at spare 17 millioner kroner, og derfor gik de i gang med at uddele nye vagttjenester til landets apoteker.

Det har ført til, at alle landets døgnapoteker, på nær ét i København, nu overgår til den såkaldte A-vagt og lukker klokken 24. Det skriver Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse.

- Borgerne vil opleve, at mange vagtapoteker holder længere åbent i de tidsrum, hvor vi ved, der kommer flest mennesker, især i aftentimerne. Det, der nok kommer til at kræve lidt tilvænning er, at der ikke længere er døgnåbne apoteker bortset fra et enkelt sted, siger Anne Kahns, formand i Danmarks Apotekerforening.

Det går udover Budolfis Apotek i Aalborg, der for fremtiden vil holde lukket efter klokken 24 og indtil klokken 6 om morgenen. 

Akutberedskabet overtager medicinen

Efter midnat er det i stedet Region Nordjyllands akutberedskab, der vil overtage ansvaret for adgangen til medicin ved akut sygdom. 

- Lægemiddelstyrelsen har ikke haft nogen nem opgave, men når Folketingets beslutning om at spare 17 millioner kroner ligger fast, så synes jeg, vi er nået frem til den bedst mulige løsning. Det afgørende er, at hvis man har brug for medicin, så kan man også få den, og her har regionerne fået et vigtigt ansvar at løfte efter midnat, siger Anne Kahns.

Region Nordjyllands resterende vagtapoteker i Hjørring, Skagen, Frederikshavn, Thisted, Mors og Hobro overgår også til nye åbningstider ved de såkaldte B- og C-vagter. Enkelte apoteker træder helt ud af vagtordningen og overgår til normale åbningstider. Du kan se åbningstiderne for vagtapotekerne i kortet her.