Slut med frikvarterspizza

01:40

Skolens elevråd har i samarbejde med Vester Hassing Hallens cafe sammensat menuen. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Indvielse af en anderledes skolekantine i Vester Hassing i dag. Eleverne kan nu købe mad i idrætshallens cafeteria og samtidig få rørt sig lidt. Indvielsen i Vester Hassing er resultatet af Aalborg Kommunes projekt sund mad i haller

På vester Hassing skole dropper man nu frikvarterspizza og slik. Aalborg Kommune har lanceret et projekt, hvor kommunens haller og fritidscentre skal udarbejde skal servere sundere mad. Som den første skole er Vester Hassing nu gået med i projektet.
 
- Vi håber, at de får en sund kost, så eleverne også kan være friske over middag, siger Helle Bo Pedersen, der er skoleleder på Vester Hassing skole.

Tidligere havde eleverne i de ældste årgange mulighed for at gå i på pizzeria og til købmanden i frikvartererne. Det betød, at elevernes kost var meget usund. Det er en tendens, Vester Hassing skole gerne vil vende. I første omgang blev det forbudt for eleverne at hente den form for mad. Og nu er der så endelig kommet et alternativ til den usunde mad.

I dag var der så præmiere på nye madvaner. I fremtiden skal elever fra 7. 8. og 9, klasse spise sund mad i Vester Hassing Hallens cafe. Og man kan roligt sige, at den sunde mad gik som varmt brød. Samtlige 150 elever fra de tre klassetrin troppede op i hallens cafe.

- Jeg er så glad, og eleverne tog super godt imod det. Vi har arbejdet på det her i et år, så det er skønt at se, at eleverne er glade for det, siger Helle Bo Pedersen

Sammen med den sunde mad, er der også en anden ændring af frikvarteret. Pausen er nemlig forlænget med et kvarter, så eleverne også har mulighed for at dyrke idræt i hallen.

Indtil videre gælder tilbuddet for skolens 7., 8. og 9. klasse, men det er planen, at ordningen skal udvides, så resten af skolen også kan få glæde af den sunde mad.

Forsiden lige nu