Fremover skal du betale for at parkere bilen, før du kan opleve Råbjerg Mile, Den tilsandede Kirke og Bulbjerg. Foto: Thomas Gaardsmand

Slut med gratis parkering ved naturområder

Fra foråret vil det komme til at koste penge at parkere bilen ved Bulbjerg, Råbjerg Mile og Den tilsandede Kirke.

Du kommer til at betale en parkeringsafgift, når du fra foråret 2015 sætter bilen ved Bulbjerg i Thy og ved Den tilsandede Kirke og Råbjerg Mile ved Skagen.

Det er en realitet, efter at Naturstyrelsen har besluttet at etablere betalingsparkering ved 19 af landets mest besøgte strande og naturområder.

- Vi vil gerne sikre ordentlige forhold for vores besøgende. Vi ved, at både danske og udenlandske gæster efterspørger gode faciliteter ved vores attraktive naturområder, især gratis toiletter. For at sikre det har vi valgt at kigge på nye indtægtsmuligheder, siger vicedirektør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe.

Indtægterne fra de nye betalingsparkeringer bliver altså brugt til at drive toiletter ved turistattraktionerne, hvor man også vil sørge for at fjerne affald og vedligeholde eksempelvis borde og bænke.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal drive parkeringssystemet på de 19 udvalgte områder. Naturstyrelsen forventer, at tjene cirka fem millioner kroner om året i afgifter fra parkeringsarealerne.