Slut med misbrug af børn i nomade-familier
Foto: TV2/Nord
Serritslev huset
Det skal være slut med sager som den såkaldte Serritslev-sag, hvor seksuelle overgreb på familiens ni børn blev opdaget sent, fordi forældrene flyttede flittigt mellem danske kommuner. Regeringen barsler med tværministeriel strategi, der skal styrke indsatsen mod seksuelt misbrug af børn.
Det er blandt ambitionerne bag en ny strategi, som regeringen onsdag offentliggør i kampen mod seksuelt misbrug af børn.
Et af indsatsområderne i kampen for at forebygge og bekæmpe børnemisbruget er at styrke koordinationen mellem kommuner, så man for fremtiden tidligere kan skride ind over for eksempelvis børnemisbrug i "nomadefamilier", som flytter fra et område til et andet.
- Regeringen vil med strategien sikre tidlig handling i sager om seksuelt misbrug af børn, ligesom samarbejdet mellem de involverede myndigheder skal styrkes, siger justitsminister Lars Barfoed (K) i en pressemeddelelse.
Den nye strategi indeholder en stribe konkrete "fokusområder", som henholdsvis Justitsministeriet, Socialministeriet, Kulturministeriet og
Sundhedsministeriet bliver ansvarlige for at følge op på.
Samtidig skal det nationale videnscenter for Sociale Indsatser ved Seksuelle Overgreb (SISO) sikre, at alle kommuner har et slagkraftigt beredskab, når der opstår mistanke om seksuelt misbrug af børn i kommunen.
- Det er en forfærdelig tragedie, når et barn bliver misbrugt. Derfor skal alle, der er i kontakt med et barn, hvor der bare er mistanke om misbrug eller anden form for overgreb, handle på det og være med til at forebygge, at det overhovedet kan ske, siger socialminister Benedikte Kiær (K) i en pressemeddelelse.
I kølvandet på den nye strategi nedsættes en særlig følgegruppe, der skal sikre, at de mange flotte ord også føres ud i livet og drøfte, om der er behov for yderligere initiativer for at komme de sexkrænkede børn til undsætning.