Foto: Per Frank Paulsen

Slut med veterantog i Mariager

Der må ikke længere køre tog på Mariager-Handest Veteranjernbane. Det fastslår Trafik- og Byggestyrelsen.

Det er slut med at tage turen med veterantoget på Mariager- Handest Veteranjernbane. Trafik- Og Byggestyrelsen fratog nemlig Mariager - Handest Veteranjernbane sin driftstilladelse den 19. oktober.

Derfor må toget ikke længere køre mellem Mariager og Handest.

Årsagen er ifølge Trafik- og Byggestyrelsen, at Mariager- Handest Veteranjernbane ikke har leveret tilstrækkelig dokumentation for sin sikkerhedsstyring, skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge styrelsen er der især mangler i dokumentationen, der vedrører banens signaler og signalbegreber. Her har Mariager- Handest Veteranjernbane i sit sikkerhedsreglement beskrevet nogle ting, der slet ikke findes på jernbanestrækningen, hvorfor Trafik- og Byggestyrelsen har ønsket dem ændret.

Det er de ikke blevet, fordi jernbaneforeningen mente, at de var en del af jernbanens historie. Og derfor har de nu fået fjernet sin driftstilladelse.

Fratagelsen af driftstilladelsen har gjort, at den mangeårige driftsbestyrer i foreningen Lars Henning Jensen har valgt at trække sig fra sin post.

- Vi bliver udsat for en magtdemonstration med det her, og jeg må erkende, at jeg ikke orker at tage den her kamp. Jeg har også et liv ved siden af, og når vi skal trækkes ned på den her måde, så orker jeg bare ikke mere, siger han til TV2 Nord.

For at komme ud og køre igen skal Mariager-Handest Veteranjernbane generhverve sin driftstilladelse. På nuværende tidspunkt er det uklart, hvornår det sker, men Lars Henning Jensen frygter for banens liv i 2016.

- Når vi får frataget vores tilladelse, så er det klart, at alle vores arrangementer for 2016, dem er vi nødt til at sætte på standby, siger han.