Slutspillet venter: White Hawks valgte Pirates

Frederikshavn White Hawks holdt fast i deres tredjeplads i Metal Ligaens grundspil. den brugte de sent tirsdag til at vælge kriseramte Aalborg Pirates som kvartfinalemodstander.

Tirsdag blev de sidste kampe i Metal Ligaens grundspil spillet. Dermed blev det afgjort hvem der går videre til slutspillet og samtidig hvem der møder hvem i kvartfinalerne.

Og vi kan se frem til en ren nordjysk kvartfinale. Frederikshavn valgte med deres tredjevalg Aalborg Pirates efter at Herning og SønderjyskE, der endte som henhodsvis etter og toer valgte Rungsted og Rødovre.

Det efterlod Odense med Esbjerg i den sidste kvartfinale. De to hold som henholdsvis White Hawks og Pirates løb ind i tirsdag i de sidste kampe i grundspillet.

Begge de nordjyske hold spillede på hjemmebane, men det var egentlig kun i Frederikshavn, der var noget at spille for. Her kunne man med en sejr bevare tredjepladsen i ligaen og dermed blive det sidste hold, der skulle vælge sin kvartfinalemodstander.

Omvendt så det ud i Aalborg. Her var piraterne, der er i store økonomiske vanskeligheder, sikret avancement til slutspillet, men de kunne ikke spille sig op i den sjoveste del af tabellen.

Modstanderne var henholdsvis Odense Bulldogs og Esbjerg Energy og resultaterne blev ligeså forskellige som holdenes udgangspunkt.

I Frederikshavn vandt White Hawks 6-4 over Odense. Fem af målene satte nordjyderne ind i powerplay, og det var da også det scenarie der udspillede sig, da White Hawks afgjorde kampen i tredje periode.

Først straffede Adam Miller en grov pasningsfejl af Bulldogs ved af afdrible Lee Baldwin og score. Kort efter satte høgene det fjerde powerplay-mål ind. Colin Vock var sidste afsender på pucken og så stod der 5-3.

Det afgørende mål blev sat ind af Kristoffer Jonsson, fint sat op af Nicolai Meyer. Tavlen viste 6-3 og så var Odenses reducering kort før tid bare kosmetik.

I Gigantium var der fri entré til tirsdagens kamp, og det tilbud benyttede 2408 tilskuere sig af, og efter kampen var de fleste af dem nok glæde for at de ikke skulle betale for at komme ind. Piraterne blev nemlig kølhalet groft af Esbjerg Energy, der kunne tage hjem med en 2-7-sejr i bagagen.

Pirates tabte første periode 0-2 og anden periode 1-4 inden de i tredje periode holdt Esbjerg stangen og fik 1-1.

Samlet set dog et sviende nederlag der startede blot 21 sekunder inde i kampen da Andrew Clark bragte gæsterne foran. Og det skulle kun blive værre.

I løbet af 2. periodes første to minutter udbyggede Esbjerg føringen fra 2-0 til 4-0 og så var kampen sådan set lukket. Der skulle ende med at gå seks mål ind på piraterne inden de fik reduceret til 1-6. Siden blev det 1-7, men Pirates fik da æren af at sætte den sidste puck i mål til resultatet 2-7.

Kvarfinaleserien begynder fredag i Frederikshavn.