LIGE NU:

Små skoler skal bevares

De små skoler skal bevares. Det mener Venstre i Hjørring, der som det første parti melder klart ud med en skolepolitik for den nye storkommune. Skolerne har stor betydning, mener Venstres formand og byrådsmedlem, Per Harfeld.

- Børnene har bedst af at gå i skole i nærmiljøet, og det er også det, de helst vil, siger han.
Venstre mener modsat tidligere udmeldinger fra det kommunale børne- og undervisningsudvalg, at 7. klasserne fortsat skal være at finde på alle de små skoler rundt om i kommune - med mindre elevtallet er så lille, at det taler for at flytte klassen til en anden skole.

Formanden for skolebestyrelsen på Skallerup Skole, Vibe Gro Falk er positivt overrasket over Venstres udmelding.

- Det er meget anderledes i forhold til det, vi tidligere har hørt fra politisk side. Det, vi sammen med børne- og undervisningsudvalget tidligere har drøftet, har været en flytning af 7. klasserne, men det glæder mig, at der er blevet lyttet til os forældre, siger Vibe Gro Falk.

Eneste bekymring fra hendes side er, at den fælles ledelse, Venstre lægger op til skal være mellem de små og store skoler, skal huske at tage højde for også at pleje den lille skoles interesser - ligesom forældresamarbejderne fortsat skal spille en væsentlig rolle uanset ledelsesform.

Venstres gruppeformand Per Harfeld tror på at kunne finde flertal for forslaget i byrådet, men byrådet skal først til efteråret tage endeligt stilling til, hvordan fremtidens skolestruktur skal formes.