Små virksomheder får hjælp af skatteministeren

Skatteminister Kristian Jensen har reageret hurtigt på Håndværksrådets opfordring om at lægge to momsperioder sammen, og kommer nu mange små nordjyske virksomheder til hjælp.

Fredag fremlagde skatteministeren en plan, der giver større virksomheder en række muligheder for at holde pengene i banken i stedet for at aflevere dem til SKAT. Men den plan rummede ikke megen hjælp for små virksomheder med få eller ingen ansatte. Det rettes der nu op på.

"Vi er meget begejstrede over, at skatteministeren har reageret så hurtigt på vores henvendelse, og at han kommer med så solid en løsning for landets mindste virksomheder. Det her vil gøre en stor forskel i mange af de op mod 100.000 enkeltmandsvirksomheder og helt sikkert betyde, at langt færre må dreje nøglen om under finanskrisen", siger Håndværksrådets cheføkonom Søren Nicolaisen

Håndværksrådets undersøgelse har vist, at 25 % af alle danske små og mellemstore virksomheder mangler kapital. Samtidig tøver mange banker med at låne penge ud og med at forlænge kreditterne. Derfor ville den forestående momsafregning 3. marts dræne pengekassen, og i værste fald styre små virksomheder mod konkurs. Den kommende momsafregning vil nu blive lagt sammen med afregningen til september, og det skal give den nødvendige luft i økonomien.

Forsiden lige nu