LIGE NU:

Smalt budgetforlig i Frederikshavn

Det absolut smalleste flertal i Frederikshavn Byråd er blevet enige om næste års budget.

16 ud af 31 medlemmer af byrådet er blevet enige. Det er konstitueringsgruppen med Venstre, Konservative og SF som har fået budgettet til at hænge sammne i enighed.

- Vi har løst den store økonimiske udfordring vi stod overfor, siger Lars Møller (Venstre), Borgmester, Frederikshavn Kommune.

Skatten i Frederikshavn stiger med 0,4 procentpoint efter aftale med Kommuners Landsforening (KL) uden at kommunen pålægges strafafgift fra staten, fordi andre kommuner sætter skatten ned med de 31 millioner kroner, som stigning skaffer til kommunekassen.

Det er dog ikke slut. Frederikshavn Kommune har nemlig meddelt KL at allerede næste år vil skatten stige igen. Denne gang med 0,6 procentpoint svarende til cirka 45 millioner kroner.

Budgetforliget indebærer også besparelser på 47 millioner kroner i 2012 stigende til godt 80 millioner kroner i overslagsårene.

- Vi har nået det mål, som vi satte os fra starten, endda godt og vel, siger Lars Møller (Venstre), Borgmester, Frederikshavn Kommune.

De 47 millioner findes for den ene halvdels vedkommende på administration og ledelse. Den sidste halvdelen findes på 70 forskellige områder i kommunen.

- Skoleområdet og omsorgsområdet, altså primært de ældre slipper for besparelser i denne omgang, siger Lars Møller (Venstre), Borgmester, Frederikshavn Kommune.

40 af de 47 millioner skal bruges på specialområdet for voksne, mens familieområdet får ekstra 7 millioner kroner. På begge områder har kommunen oplevet voldsomme stigninger.