Foto: Robert Bedseted

Smart-Parat-Svar: Nordjyllands klogeste 6. klasse er kåret

"Brainstormers" fra Lundergaard Skolen i Hjørring er kåret som Nordjyllands klogeste 6. klasse i den store videns-quiz Smart Parat Svar. Nu venter kampen om titlen som ”Danmarks klogeste klasse”.

Otte nordjyske 6. klasser har onsdag formiddag dystet på paratviden, og nu kan 6.b fra Lundergaard Skolen i Hjørring prale med titlen som "Nordjyllands klogeste klasse".

I konkurrencen havde de otte 6. klasser mulighed for at vise, hvor meget viden de besidder inden for områder som historie, film, natur & teknik og eventyr.

Konkurrencen fandt sted i Nordkraft i Aalborg, hvor holdene dyster fem mod fem. I finalen var vinderholdet oppe imod Toftegaards Skolen fra Brønderslev Kommune og Rosendalskolen fra Mariagerfjord Kommune. Der var dog ingen tvivl om, at eleverne fra Lundegaard Skolen ville vinde titlen, da de allerede fra start var markant foran de to øvrige hold. 

Det er allerførste gang en skole fra Hjørring Kommune vinder regionsfinalen i den store videns-quiz Smart Parat Svar. 

Læs også Er du lige så skarp som Nordjyllands klogeste 6. klasse? Tag quizzen her

Nu gælder det finalen og kampen om titlen som ”Danmarks klogeste klasse” og en præmie på 10.000 kroner.

Landsfinalen udspiller sig i den 7. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar, der har eksisteret siden 2005, skal udfordre børnenes hjerneaktivitet, hukommelse, evner til at tænke hurtigt og samarbejde.

Hvor meget ved du om Star Wars, Harry Potter og computerspil? Prøv Smart Parat Svar-quizzerne her.