Smeltevand driller TDC

Foto: Ivan Johan Hansen

Det pludselige tøvejr har givet problemer for TDC som slås med et hav af kabelfejl i kølvandet på den megen smeltevand.

Telemontør Jan Vase Schmidt er lige nu i gang med at rette en kabelfejl i Klarup. Han er ved at åbne en muffe som har ligget uberørt i jorden siden 1968, men som frosten nu har knækket den så den er blevet fugtig.

- Jeg forventer at finde at papiret som er omkring telefonledningerne er blevet sort af fugt og det er det der giver knas på linjen og vrøvl med internettet, siger telemontør Jan Vase Schmidt fra TDC til TV2/NORD.

Muffen rummer 200 abonnenter som nu har problemer med deres internet og telefoner. TDC har kaldt alle ind for at komme de mange kabelfejl til livs.

- Vi har ikke sendt nogen hjem på afspadsering som vi normalt gør i den her tid hvor der er lidt mindre at lave. Det er gået så stærkt i år, at vi nu har alt disponibelt mandskab på kabelfejl, siger serviceleder Hans Jørgen Rasmussen fra TDC til TV2/NORD.

Det er det pludselige tøvejr, der har udfordret TDC, som lige nu har 3 gange så mange fejl som normalt for årstiden.  Når kablet igen er blevet tørt kan der komme en ny muffe på igen som så forhåbentlig kan holde de næste 40 år.

- Så mangler jeg bare at komme op på centralen og måle at alle linjerne igen er i orden inden vi igen lukker hullet, siger telemontør Jan Vase Schmidt fra TDC til TV2/NORD.

TDC havde i Midt- og Nordjylland 540 kabelfejl i den forløbende uge, hvor de 25 var så store at de berørte mere end 500 abonnenter. Først om 3 uger forventer TDC at de mange fejl er udbedret.

Forsiden lige nu