Smiley til nordjyske museer

Vendsyssel Kunstmuseum og Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen får hver en smiley som anerkendelse af de to museers arbejde med og for billedkunsten i Vendsyssel.

Det håndgribelige bevis på anerkendelsen vil kunne ses på de to museer i form af et stort, gult banner på 260 x 130 cm.

- Vi er meget stolte over den æresbevisning, de to smileys står for, fortæller museumslederne Marianne Ilkjær og Anne Lie Stokbro i en pressemeddelelse.

- Museerne lægger et stort arbejde i at arrangere og formidle billedkunstneriske oplevelser for både lokale og turister, og folk er efterhånden blevet vænnede til den kvalitetsvurdering, de kan læse ud af en smiley.

<b>Selv tildelt sig æren</b>
Og hvem har så tildelt smiley'erne til de to museer? Det har såmænd de to museer selv:

- Vi viser for øjeblikket noget af det bedste indenfor international og lokal kunst, fortæller Anne Lie Stokbro og Marianne Ilkjær.

- Vore storsmilende, solgule smileys er et rigtig godt, positivt signal at sende til sommerens besøgende, og vi er ikke i tvivl om, at anerkendelsen vil kunne aflæses på besøgsstatistikkerne, når sommeren er ovre, lyder det fra de to museumsfolk.

Der er naturligvis tale om en happening, en provokerende blanding af sjov og alvor.

- Der tales meget om synlighed, og det bliver stadig vigtigere hele tiden "at være på, som Ilkjær og Lie Stokbro formulerer det.

- En stor del af vores tid og ressourcer går med at vedligeholde synligheden og sikre, at så mange som muligt får kendskab til de udstillinger og aktiviteter, de to museer tilbyder.