LIGE NU:

Smittede personer døde af listeria bakterie fra fiskefabrik

En mand er død og en kvinde har aborteret i 38. uge efter at have spist laks fra fiskefabrikken Kattegat Seafood i Hirtshals.

En 60-årig mand er død, og en gravid kvinde har aborteret i 38. uge fordi de var smittet med listeria.

Fødevarestyrelsen fortæller, at den listeriabakterie, der er skyld i smitten, er den samme type, som er fundet i Kattegat Seafodod

Fødevarestyrelsen lukkede i juli for produktionen af laks hos Kattegat Seafood i Hirtshals fordi der er fundet listeria to steder på fabrikken.

Annette Perge fra Fødevarestyrelsen forklarer, at det fund af listeria, man har fundet i fiskefabrikken i Hirtshals, er fundet i miljøet og ikke på selve produkterne. Men bakterien kan have spredt sig til produkterne under eksempelvis rengøring. Og fordi bakterien er den samme, som man har fundet hos de smittede personer, er det sandsynligt, at personerne er blevet syge af fisken fra Kattegat Seafood.

Det er sjælden at myndigheder kræver hele produktioner lukket. Men fødevarestyrelsen havde den 19. juni og den 7. juli fundet listeria, der hvor der produceres koldrøget og gravad laks på Kattegat Seafood. Fødevarestyrelsen understreger, at det kun er dele af produktionen, der er lukket på fabrikken.