LIGE NU:

Smitten stiger: 800 nordjyder har fået corona den seneste uge

Nye tal viser, at Region Nordjylland er den region, hvor smitten lige nu er højest målt på incidenstal - kun overgået af Region Hovedstaden.

Den seneste uge er det gået den gale vej med coronasmitten i Nordjylland. Lørdagens tal viser, at Region Nordjylland har et incidenstal på 135,8, hvilket er et godt stykke over landsgennemsnittet på 125,6 - og langt fra Region Syd, hvor incidenstallet lige nu ligger på 71,7.

Til gengæld er antallet af personer, der er smittet med corona i Nordjylland, ikke højt sammenlignet med resten af landet.

800 nordjyder er registreret som testet positiv, mens der i hovedstaden er registreret 3284 personer, der inden for den seneste uge har fået corona. Alene i Aalborg er 496 testet positiv.

Incidenstallet er en beregning i forhold til pr 100.000 indbyggere, hvorfor det alligevel kan lade sig gøre at placere Nordjylland på en kedelig topplacering.

Og ser man på kortet fra Statens Seruminstitut, så er hele Nordjylland lige nu rød.

Grafik: Statens Serum Institut
Grafik: Statens Serum Institut

Det er lige nu Aalborg Kommune, der oplever flest nysmittede, og den nordjyske hovedstaden placerer sig med 496 smittede den seneste uge som kommune nummer seks over kommuner med højest smittetal lige nu.

Region Nordjylland valgte da også så sent som i går at sætte ekstraordinært ind med med testindsats direkte på de aalborgensiske ungdomsuddannelser efter en stigende smitte, særligt blandt de unge.

Efter pinse kan elever på Aalborg Katedralskole og Aalborg Handelsskole se frem til at få en PCR-test direkte på deres uddannelsessted, når de møder.

- Vi ved, hvor smitten er, og nu sætter vi ekstra sejl til for at få brudt alle smittekæderne. PCR-testen er mere præcis end hurtigtesten, og den her indsats skal ses som et supplerende tiltag, hvor uddannelsernes egen kontinuerlige testning med hurtigtest stadig udgør rygraden i indsatsen, lyder det fra Jacob Bertramsen, der er kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

I alt er 73 procent af de smittede i Aalborg Kommune mellem 10 og 29 år, og kommunen indtager lige nu en 9. plads på listen over kommuner med højeste smittetryk. Det oplyser Region Nordjylland på Twitter:

I den høje ende af antallet af smittede ligger også Jammerbugt Kommune, hvor der er  registreret 116 nye tilfælde af corona den seneste uge, mens der i Rebild Kommune er 126, og i Frederikshavn Kommune er der de seneste syv dage 74 personer, der har fået konstateret corona. I den anden ende af skalaen ligger Læsø, hvor ingen er smittet.

Test fra morgen til tæt på midnat

Regionen har indført udvidet åbningstid for test flere steder i Nordjylland, så det er muligt at få foretaget en lyntest fra klokken 6 til 23.30 på hverdage. Samtidig er der oprettet nye teststeder, og der er nu 75 teststeder i Region Nordjylland.

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Brand i ældrebolig

play Brand i ældrebolig: Frygtede 90-årig kvinde var derinde

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden