Foto: Casper Tybjerg

Snart kan du videochatte med din præst på telefonen

Nyt millionprojekt giver mulighed for at tale anonymt med præsten via mobil og computer. Biskop i Aalborg er formand for projektet.

Er du lige blevet skilt, har du mistet din mor eller giver livet bare ikke mening, så kan et nyt folkekirkeligt millionprojekt måske være løsningen, hvis du har brug for nogen at snakke med.  Fremover bliver det nemlig muligt at tale anonymt med en præst hjemme fra sofaen eller i bussen på vej på arbejde. Alt sammen via en computer eller smartphone.

Det skriver Aalborg Stift i en pressemeddelelse.

Projektet hedder 'Sjælesorg på nettet', og det skal fremover gøre det lettere for folk at få en samtale med deres præst, hvis de har brug for det.

- Med 'Sjælesorg på nettet' får folkekirken en enestående mulighed for at komme i dialog med mennesker på en ny måde. Ikke som erstatning for den klassiske sjælesorgssamtale, men som et supplement til denne, fortæller biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro i en pressemeddelelse.

Begrebet 'sjælesorg' dækker over, at man kan få en gratis fortrolig samtale med en præst om stort og småt. Det er ikke terapi, der tilbydes, men netop omsorg for sjælen. Der føres ikke journal og er 100% tavshedspligt.

Projektet har netop modtaget 8,3 millioner over en treårig periode fra Folkekirkens Fællesfond og landets ti stifter. Udover at tilbyde online-samtaler med ens lokale præst, kommer projektet også til at indeholder flere reklamekampagner, der skal gøre danskerne opmærksomme på, at man kan gå til sin lokale præst med sine problemer.

Tanken er, at kirken med projektet skal komme tættere på danskerne ved at tilbyde online-sjælesorg. Der bliver mulighed for at møde præsten via chat, samtale og video. 

- Danskerne skal kunne chatte med en præst, når livet rusker i dem. Fx efter en skilsmisse, en alvorlig diagnose eller når en de elsker dør. Det er ofte ikke problemer, der kan løses, men byrder der skal bæres. Det er ikke alt, vi menneske kan klare alene. Vi har brug for en at tale med, og her kan præsten være en vigtig samtalepartner, fortæller hospicepræst Ole Raakjær.