Foto: Per Colstrup Vinkel

Snevejr sendte bilisterne i grøften

Falck og Dansk Autohjælp havde travlt med at trække bilister fri af snemasserne. Tøvejr giver farbare veje.

Lillejuleaftens snefald skabte travlhed hos Falck og Dansk Autohjælp. I alt måtte selskaberne rykke ud 2410 gange til nødstedte bilister i løbet af søndagen.

- Men der var heldigvis mange, især i Nordjylland, som valgte at holde sig inden døre. Derfor fik vi ikke helt så travlt, som man kunne have frygtet, siger Louis Illum Honoré, kommunikationsdirektør hos Falck, som ydede hjælp til 1490 bilister.

Nogen var endt i grøften eller sad fast i snemasserne på vejen, mens andre havde problemer med at starte motoren i den bidende østenvind.

Hos Dansk Autohjælp siger vagtcentralchef Ellen Trolle, at der var bud efter hjælp 920 gange:

- Vi havde rigtig travlt i det jyske. Vi kunne nærmest følge sneens bane på den måde, at når det havde sneet i et område en halvanden times tid, så begyndte bilisterne at ringe, siger Ellen Trolle.

- Vi måtte trække mange fri, som var kørt fast i en snedrive, siger hun.

Både Dansk Autohjælp og Falck fortæller, at opkaldene stilnede af omkring midnat, og at julefreden har hersket både i nat og i de tidlige morgentimer.

- Ligeså snart det begyndte at tø, tyndede det ud i opkaldene. Vi har haft en rolig nat, siger Ellen Trolle.

Over alt i landet slap bilisterne gennem snestormen uden større uheld. Trods særdeles glatte veje mange steder melder politikredsene kun om småuheld.

Mandag morgen er det kun i Nordjylland, at tøvejret endnu ikke helt har fået bugt med snemasserne.