LIGE NU:

Socialdemokraterne vil skyde millioner i busser

Busdriften i Nordjylland kan måske se frem til et milliontilskud fra staten. I hvert fald hvis det står til Socialdemokraterne. Partiet har netop lavet en redningsplan, der skal komme de hårdt trængte busser til gode - og dermed skaffe flere passager i bu

- Det, vi foreslår, er at tilføre 300 millioner kroner til regionale busser i Danmark, således at hver gang et trafikselskab skaffer en ny passager til den kollektive transport, får det fem kroner oven i hatten, siger folketingsmedlem fra Aalborg, Rasmus Prehn (Soc.dem.)
Pengene skal bruges på at forbedre busdriften over hele landet, så flere får lyst til at tage bussen. Forbedringerne kunne for eksempel ske gennem flere afgange, flere busser eller servicetilbud for passager i busserne som mulighed for at kunne gå på et trådløst netværk eller få en kop kaffe.
For Nordjyllands Trafikselskab kan Socialdemokraternes forslag betyde 13,5 millioner kroner i tilskud næste år bare ved at holde fast i det nuværende passagerantal. Tager flere med bussen, får selskabet flere penge.
Socialdemokraterne vil finde penge til busserne på togdriften - dog uden at togene rammes af besparelser. Hvor pengene så kommer fra i sidste ende, fremlægger partiet i slutningen af måneden i en ny investeringsplan.
Det har i dag ikke været muligt at få kommentarer til forslaget fra transportminister Lars Barfoed og trafikordførerne for regeringspartierne Venstre og de Konservative.