Foto: TV2/Nord

Socialpædagoger kritiserer Rebild Kommune

I kølvandet på Rikke Karlssons kritik af Rebild Kommunes forvaltning får hun nu støtte af de nordjyske socialpædagoger.

Torsdag den 24. november bliver en skæbnedag for 16 handicappede borgere i Rebild Kommune. Politikerne i Rebild byråd skal beslutte, om de handicappede borgere skal bruges til at fylde op i kommunens tomme ældreboliger. Eller om de handicappede skal have et bosted, der tager højde for deres særlige livsvilkår.

Formanden for Socialpædagogerne Nordjylland går nu ind i sagen om flytning af beboere fra to boformer i Rebild Kommune.

 - Det virker som om, at politikerne i Rebild har glemt, at det handler om 16 levende mennesker. Jeg appellerer til, at byrådet i Rebild kommer til fornuft og tager den rigtige beslutning på torsdag," siger Peter Kristensen, formand for Socialpædagogerne Nordjylland.

Rebild Kommune har længe haft planer om at lukke to eksisterende boformer i Terndrup og Støvring og flytte beboerne. Der er tale om i alt 16 udviklingshæmmede voksne, der for de fleste vedkommende har boet sammen i mange år.

Politikerne i sundhedsudvalget i Rebild Kommune blev i september enige om en løsning, hvor de handicappede borgere skal flytte samlet til et nyt fælles bosted i Nørager, der kan opfylde de særlige behov, som beboerne har.

En fornuftig løsning, der ifølge de socialpædagogiske medarbejdere, der til daglig arbejder med de udviklingshæmmede i Rebild, vil kunne give dem rammerne og muligheden for et værdigt liv.
Desværre har forvaltningen efterfølgende saboteret denne løsning.

Forvaltningen foreslår i stedet, at de 16 handicappede deles op i grupper og flyttes ind i nogle ledige ældreboliger, det står tomme flere steder i Rebild.

- Det er skræmmende og uanstændigt, at man i Rebild vil bruge de handicappede til at løse kommunens boligproblemer, siger Peter Kristensen.