Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Socialrådgivere tvivler på færre overgreb

Mens antallet af anmeldelser for misbrug af børn falder hos Rigspolitiet, oplever de en stigning i kommunerne.

Faldet i antallet af anmeldelser om overgreb mod børn får ikke Socialrådgiverforeningens formand, Bettina Post, til at falde i svime. Hun tvivler på, at det er et reelt udtryk for et fald i overgreb på børn.

- Det er en meget, meget positiv udlægning, som jeg da rigtig gerne ville tilslutte mig. Jeg tror desværre bare ikke rigtig,der er belæg for den, siger hun til Ritzau.

Rigspolitiets tal viser, at antallet af anmeldelser af incest, pædofili og vanrøgt af børn er faldet med knap en fjerdedel fra 265 sager i 2010 til 202 sager 2011.

Formanden for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, og politiinspektør ved Sjællands og Lolland-Falsters Politi, Flemming Madsen, mener begge, at faldet i anmeldelser kan skyldes en præventiv effekt af det stigende fokus, der har været på den slags sager i medierne de seneste år.

Bettina Post er en smule mere pessimistisk i sin tolkning af de nye tal fra Rigspolitiet.

- Vi ser i hvert fald ikke noget fald i sagstallene rundt om i kommunerne og heller ikke noget fald i antallet af underretninger. Vi ser tværtimod en stigning. Så jeg tvivler på, at det er sådan en positiv udlægning, man kan lave, siger hun.

Hun mener, at de mange sager, der har været fremme i medierne, gør, at der i befolkningen er kommet en større opmærksomhed på, at det også er kommunen, der skal underrettes.

- Man kunne jo forestille sig at den stigning, vi ser i kommunerne, afspejler, at folk ikke bare går til politiet, men i stedet tænker, at det må være kommunen, man skal have fat i. Man kunne forestille sig, at man bare har flyttet anmeldelserne, siger hun.

 /ritzau/