LIGE NU:

Soldat fra Aalborg-området dræbt

Mandag blev en dansk soldat dræbt og to såret i Helmand-provinsen i Afghanistan. Den dræbte soldat den 24-årige Christian Raaschou, er fra Aalborg-området.

Indsats med britiske styrker
Han var med sin enhed, det mekaniserede infanterikompagni (PIRANHA), indsat i en større koordineret operation sammen med britiske styrker.

Kamp mod Taleban
Under kampe med Taleban cirka 20 km. nordøst for byen Gereshk bliver Christian Raaschou og to af hans kammerater ramt. De evakueres hurtigt med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men desværre konstaterer lægerne, at Christian Raaschou er afgået ved døden, da han ankommer til felthospitalet.

Ved Helmand-floden
Den koordinerede operation blev iværksat i den såkaldte grønne zone langs Helmand-floden med det formål at holde Taleban væk fra de vigtige by- og landområder, hvor genopbygningen er i gang. Det er vigtigt for at sikre en mere stabil og tålelig situation for områdets beboere og de lokale myndigheder i området.

Dagens operation
Dagens operation havde til formål at lægge pres på Taleban i et større område lidt nord for Armadillo lejren, hvor Taleban har været aktiv i den senere tid. Det er helt afgørende, at Taleban ikke får ro og bevægelsesfrihed til at etablere sig og derigennem imødegå den ellers positive udvikling, der er i gang i store dele af den grønne zone længere mod syd.

Femte tur som soldat
Han var udsendt på sin femte internationale mission for Forsvaret. Han har tidligere været udsendt både til Irak og til Afghanistan.