Soldat fra Aalborg-området dræbt

Mandag blev en dansk soldat dræbt og to såret i Helmand-provinsen i Afghanistan. Den dræbte soldat den 24-årige Christian Raaschou, er fra Aalborg-området.

<b>Indsats med britiske styrker</b>
Han var med sin enhed, det mekaniserede infanterikompagni (PIRANHA), indsat i en større koordineret operation sammen med britiske styrker.

<b>Kamp mod Taleban</b>
Under kampe med Taleban cirka 20 km. nordøst for byen Gereshk bliver Christian Raaschou og to af hans kammerater ramt. De evakueres hurtigt med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, men desværre konstaterer lægerne, at Christian Raaschou er afgået ved døden, da han ankommer til felthospitalet.

<b>Ved Helmand-floden</b>
Den koordinerede operation blev iværksat i den såkaldte grønne zone langs Helmand-floden med det formål at holde Taleban væk fra de vigtige by- og landområder, hvor genopbygningen er i gang. Det er vigtigt for at sikre en mere stabil og tålelig situation for områdets beboere og de lokale myndigheder i området.

<b>Dagens operation</b>
Dagens operation havde til formål at lægge pres på Taleban i et større område lidt nord for Armadillo lejren, hvor Taleban har været aktiv i den senere tid. Det er helt afgørende, at Taleban ikke får ro og bevægelsesfrihed til at etablere sig og derigennem imødegå den ellers positive udvikling, der er i gang i store dele af den grønne zone længere mod syd.

<b>Femte tur som soldat</b>
Han var udsendt på sin femte internationale mission for Forsvaret. Han har tidligere været udsendt både til Irak og til Afghanistan.