Solhaven har fyret en række sigtede medarbejdere.

Solhaven fyrer ni sigtede medarbejdere

Døgninstitutionen Solhaven i Farsø har fyret ni medarbejdere, der er sigtet for vold og overgreb mod børnene.

- Vi har været nødsaget til at afskedige dem af hensyn til økonomien, siger Solhavens bestyrelsesformand Toft Kristensen til DR Nordjylland.

I alt 12 tidligere og daværende ansatte blev for et år siden sigtet af politiet for vold og overgreb mod de unge beboere, og de ni daværende ansatte har gennem et år været hjemsendt med løn. Men for fjorten dage siden blev de fyret.

- De omtalte sigtelser har kostet os cirka 4,5 millioner kroner, halvdelen af egenkapitalen, og det er fordi kommunen har forlangt at de sigtede uanset, hvad de var sigtede for skal hjemsendes.

Solhaven har ikke tidligere haft mulighed for at fyre dem.

- Vi har ikke haft gyldig grund til at afskedige dem. De er hverken tiltalte eller dømt for noget. Derfor kan vi kun gøre det på grund af økonomien, at vi ikke har råd til at betale lønningerne mere, siger Toft Kristensen til DR Nordjylland.

Vesthimmerland Kommunens Socialudvalg har krævet en redegørelse af Solhavens økonomi, fordi den som tilsynskommune har ønsket at sikre, at døgninstitutionen ikke pludselig lukker på grund af dårlig økonomi.

Og bestyrelsesformand Toft Kristensen kan berolige kommunen.

- Når vi er fr. af den lønbyrde i opsigelsesperioden, så genererer Solhaven igen sorte tal, siger Toft Kristensen.

Tidligere forstander og stifter af Solhaven Søren Virenfeldt er også blandt de sigtede. Men han er ikke blandt de fyrede.

Han har orlov fra Solhaven, men Solhaven ønsker ikke at oplyse om, det er med eller uden løn.