Sparekassen Hobro har en massiv egenkapital, og derfor betyedr et negativt årsresultat ikke meget i det samlede billede af banken.

Solid årsrapport fra Sparekassen Hobro

Trods røde tal i 2011 er banken sund og har en stor egenkapital at tære på.

Sparekassen Hobro har netop fremlagt sin årsrapport for 2011, som repræsentantskabet skal behandle på sit møde 6. marts. Årsrapporten vidner om en sund bank med en solvens på 23,4 procent. Ifølge loven skal solvensprocenten være 8.

Samtidig er der stort set balance mellem udlån og indlån, dog med et indlånsoverskud, og antallet af garanter er steget.

På den negative side skal dog nævnes, at Sparekassen Hobro kom ud af 2011 med et negativt resultat på 22,6 millioner kroner mod et positivt resultat på 10 millioner kroner i 2010.

- Psykologisk er det da træls at se et negativt fortegn på årets resultat. Men i praksis har det mindre betydning at tære et-par-og-tyve millioner kroner på en egenkapital, der stadig overstiger en milliard.

Egenkapitalen er kun slået tilbage til 2009-niveau, og vi forventer helt klart overskud i 2012, siger administrerende direktør, Per Sønderup.

Det er især forøgede nedskrivninger, der har været skyld i det negative årsresultat.