Den nye kampagne skal få flere til at kvitte de våde varer inden man sætter sig bag rattet. (Arkivfoto) Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Sommer højsæson for spritulykker

Sommeren er godt i gang, og det samme er dermed også højsæsonen for trafikulykker, hvor alkohol er indblandet. Derfor starter Rådet for Sikker Trafik i dag en landsdækkende kampagne, som også rammer Nordjylland.

Det er sommer og højsæson for trafikulykker med alkohol som årsag, men det skal en ny kampagne, der starter i dag forsøge at gøre noget ved.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der i samarbejde med Trygfonden, har igangsat denne kampagne. Kampagnen finder sted i 62 af landets kommuner.

Med Skilte i tydelige gule og orange farver langs vejen vil kampagnen forsøge, at opfordre billisterne til at planlægge, hvem der kører hjem fra sommerfesten eller fodboldkampen. Det er nemlig ofte, når sommerfester udvikler sig at folk glemmer, hvor meget de har drukket. Det kan i sidste ende få fatale følger, når billisterne forsøger at køre bilen hjem i beruset tilstand.

Hør i videoklippet herover, hvad Michelle Lavioslette, projektleder ved Rådet for Sikker Trafik, fortæller om kampagnen.