Foto: Dennis Lehmann - Ritzau/Scanpix

Sommerferien er i gang – stor risiko for kø til sommerhusområder

Lørdag og søndag kommer formentlig til at byde på tæt trafik flere steder i det nordjyske – især omkring sommerhus- og ferieområder.

Skolernes sommerferie er skudt i gang, og folk valfarter i denne weekend til de nordjyske sommerhuse, campingpladser og strande. Det får betydning for trafikken, der forventes at være tæt flere steder i det nordjyske.

Ifølge Vejdirektoratet vil trafikken toppe i dag, lørdag, mellem klokken 11 og 15. Det er især strækningerne mellem Blokhus og Løkken (Rute 55), samt landevejen mellem Frederikshavn og Skagen (Rute 40), hvor det forventes, at det kan mærkes på trafikken, at sommerferien er i gang.

Til gengæld forventer Vejdirektoratet, at trafikken i byerne og i myldretiden vil være mindre end normalt, så dem, der ikke har fået ferie endnu, kan se frem til at kunne komme hurtigere på arbejde fra uge 27-32.

Vejdirektoratet har på deres hjemmeside udgivet dette kort, der viser, hvor i landet trafikken forventes at være tæt. Foto: Vejdirektoratet

Gode råd til ferieturen

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafikinformation både før og under køreturen på trafikinfo.dk eller via Vejdirektoratets app, Trafikinfo (App Store / Google Play). Begge steder kan du også høre de seneste meldinger fra P4 Trafik.
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – for eksempel ved vejarbejder
  • Hav solbriller, mad og drikkevarer i bilen
  • Tjek vejrudsigten før du tager afsted

Kilde: Vejdirektoratet

Se mere

Weekendtrafikken er værst

I løbet af sommerferien er det især lørdage, der kommer til at byde på den værste trafik på landevejene. Det skyldes, at lørdag ofte er den dag, der er skiftedag i sommerhuse, campingpladser og feriecentre.

Der vil derfor være ekstra mange biler på vejene omkring sommerhusområderne, især langs den jyske vestkyst og Skagen.

Skal man til Fyn, Sjælland eller sydpå, så kan man også forvente tæt trafik på søndage. Både lørdage og søndage i sommerferien ser nemlig ud til at byde på masser af biler på hovedfærdselsårene i Danmark og ned langs Europa.

Du kan læse hele Vejdirektoratets prognose her.

Her kan du se prognosen for uge 26.  Foto: Vejdirektoratet