Foto: Lone Vad Dam

Sommerhuse skal muligvis flyttes

De sommerhusejere i Nørlev, der har huse, som bogstavelig talt hænger i vandskorpen, får nu en mulig løsning på deres problemer. Kommunen foreslår at hjælpe, så husene kan flyttes over til en anden grund. Det er dog langt fra den løsning, som ejerne havde håbet på.

Piet Reymert besigtiger sit sommerhus i Nørlev.

- Jeg var faktisk heroppe fredag for at kigge til det, og der var der stadig klitter. Vandet stod godt nok højt, men ikke mere, end jeg kørte trygt hjem herfra og tænkte, at det skal nok klare det, siger han til TV2/Nord.

Sådan skulle det ikke gå. Fredagens storm åd godt sekts meter af klitterne. Nu hænger huset sammen med fem andre ude over kanten. Nu handler det for Piet Reymert om at begrænse skaderne, inden der bliver fundet en permanent løsning.

- Der er en entreprenør, der får læsset noget sand på, så vi forhåbentligt kan klare den storm, der ligger i vente her på fredag, siger Piet Reymert

Derefter er sommerhusenes fremtid noget mere usikker. Nu foreslår kommunen, at grundejerforeningen flytter sommerhusene over på andre grunde, som grundejerforeningen selv ejer. Kommunen lover endda at være behjælpelig med en hurtig sagsbehandling.

- Grundejerforeningen har en reservekapital af plads længere inde i landet, netop med henblik på at kunne flytte sommerhuse fra første klitrække længere bagud, siger Jørgen Bing (SF), der er formand for Hjørring Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Fem af de seks beskadigede sommerhuse tilhører den samme grundejerforening. Men at sommerhusene i fremtiden skal ligge på grundene her er ikke den løsning, som sommerhusejerne havde håbet på.

- Hvis vi tæller husene så er der fem huse, og der er tre grunde. Det vil sige, at der er to huse, som bare mister alt, siger Piet Reymert.

- Det er, og det må jeg understrege, selv om det kan lyde hårdt, ikke kommunens ansvar det her. Sagen har været lagt klart frem helt fra starten. Når man køber huse i den yderste klitrække, så vil der fortsat ske det, der er gjort i århundrede, at havet vil tage noget, siger Jørgen Bing.

Tilbage står nu Piet Reymert og de andre husejere. De må håbe, at den næste storm ikke ødelægger husene totalt, inden der er fundet en endelig løsning.