Sommerhuset på Elsebethvej stod ikke til at redde. Foto: Ivan Johan Hansen

Sommerhusejere frygter mønster i brande

En stribe sommerhusbrande ved Lyngså syd for Sæby skræmmer beboerne. Brandene opstår nemlig på nøjagtig samme tid på efteråret, år efter år.

Natten til tirsdag gik et sommerhus på Elsebethvej i Lyngså op i flammer.  To uger tidligere brændte et sommerhus på Østersvej i samme område. Sommerhusejerne frygter nu, at der er en brandstifter på spil.

- Inden for de sidste fem-seks år, har vi haft en 8-10 huse der er brændt, og det har stort set været på den her tid af året hver gang. Så længe vi ikke ved, hvad brandårsagerne er, så er det klart, at der er gisninger om, at det også kan være påsat, og det giver selvfølgelig anledning til uro, sagde sommerhusejer, Søren Kølster, til TV2/NORD tirsdag.

Nordjyllands Politi undersøger sagen, men er fortsat på bar bund.

- Først og fremmest vil jeg sige, at vi ikke umiddelbart har belæg for at sige, at nogle af brandene er påsat. Men dernæst vil jeg selvfølgelig sige, at hvis man ser noget mistænkeligt i området, hvis man ser nogle mistænkelige personer eller andet, at man så er opmærksom, og kontakter os, siger Lars Jensen, vicepolitikommissær ved Nordjyllands Politi til TV2/NORD.