Sommerhusejere i strid om tre kvadratmeter

Foto: Tv2nord.dk

Landsretten måtte afgøre bitter strid om en stump nordjysk sand på tre kun kvadratmeter.

En trekant på knap tre kvadratmeter i et sommerhusområde i Hune ved Blokhus har i årevis været genstand for en bitter strid mellem sommerhusejerne.

Nu har Vestre Landsret helt bogstaveligt slået en streg i sandet og bestemt, at trekanten er en del af den vej, som sommerhusområdets beboerne må køre på.

Dommen betyder, at ejeren af trekanten skal fjerne den jernpæl, hun har sat op midt på vejen, og at trekanten nu skal tinglyses som vej, således at beboerne og renovationsvognene igen kan komme forbi hjørnet.

Striden om det trekantede stykke gik for alvor i hårdknude i 2005, da en af naboerne opførte en garage, der tog en del af havudsigten fra det bagvedliggende hus.

Ejeren af det hus mente, at naboerne kørte vejen op og ødelagde de klitroser, hun havde plantet på arealet.

Så hun blev så sur, at hun satte en pæl ned på skellinjen midt på vejen.

Det betød til gengæld, at de øvrige beboere kun med besvær kunne komme omkring hjørnet, ligesom renovationsvognen ikke ville køre op til de bagvedliggende huse.

Både Retten i Aalborg og nu Vestre Landsret mener, at de tre kvadratmeter henligger som et vejspor som en del af stikvejen, og at det har været tilfældet siden 1979. Derfor er der tale om en færdselsret, der skal tinglyses på grunden.

Derudover skal ejeren af det lille stykke sand betale sagens omkostninger med 47.000 kroner.

Forsiden lige nu