Foto: Jesper Christiansen

Sommerhusejere ønsker at lave hård kystsikring

Kystdirektoratet har givet lov til at sikre truede sommerhuse ved Nørlev Strand.

Sommerhusejere ved Nørlev Strand har fået lynhurtigt ja til akut afbødning af overhængende fare.

Det fortæller DR Nordjylland.

Sommerhusejerne ved Nørlev Strand nord for Lønstrup har fået hastetilladelse til at stuve nyt sand ind under de sommerhuse, der hænger faretruende ud over klitten.

Tilladelsen kom på mail fra Kystdirektoratet mandag aften, fortæller bestyrelsesmedlem i Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986, Christian Hartmann. Foreningen har 26 medlemmer. Han og bestyrelsen skal de nærmeste dage sammen med kommunen finde ud af, konkret hvordan sandfodringen kan finde sted.

Men derudover har Christian Hartmann et ønske til det nye byråd, efter at et af sommerhusene under sidste uges storm drattede ned på stranden:

Vi har fået dramatikken ind på livet og alle kan se konsekvensen af at lade naturen gå sin gang, siger han til DR Nordjylland.

Derfor vil bestyrelsen kontakte teknik- og miljøudvalget i det nye Hjørring byråd efter nytår. Man vil genfremsætte ønsket om permanent sikring af kysten og værdierne i form af sommerhusene.

De 26 sommerhusejere har hidtil selv betalt al sandfodring ud for deres sommerhuse.

De regner også med fremover at skulle betale for både sandfodring og eventuelt "hård" kystsikring, der kan laves med sten som ved Lønstrup og Skallerup Klit.