LIGE NU:

Sommerlig helligdag i vente: Nyd det - fredag kommer der torden

Kom endelig ud i det gode vejr torsdag for fredag bliver sol og varme skiftet ud med torden og byger.

Der er lagt i kakkelovnen til en vejrmæssig helt fantastisk Kristi Himmelfartsdag. Efter en onsdag med sol og rimelige temperaturer her i Nordjylland venter der torsdag en endnu bedre dag.

Ikke nok med at de fleste af os har fri, fordi det (igen) er helligdag. Nej, termometeret går også et nøk op ad og vil mange steder vise 16, 17 og måske også 18 graders varme samtidig med at der bliver så godt som vindstille.

Morgenmaden skal du dog ikke regne med at indtage på terrassen med mindre du vil gøre det i lange underbukser og vinterjakke. Der kan være rim i græsset fra morgenstunden og temperaturen kan komme helt ned på 2-3 grader inden solen igen får overtaget og giver os sommerfornemmelser ud på eftermiddagen.

Risiko for torden fredag

Mange har nok også fredag og weekenden fri, men det er altså med at nyde det gode vejr torsdag. TV 2 Vejrets prognoser viser nemlig at en front med torden skal passere landsdelen fredag. Det betyer givetvis kraftige byger, så selvom dagen starter godt ud med temperaturer der minder om torsdag, bliver det altså gradvist koldere - og det gælder også henover weekenden hvor søndag også inkluderer blæsende vejr.